top of page

PLAN+ stelt het Digitaal Raadpleegbaar Archief (DRA) voor.​

Vindt u dikke dossiers, uitpuilende archiefkasten en de tijdrovende opzoekingen vervelend? Onze consultants ontzorgen u bij het digitaliseren van uw stedenbouwkundig en milieuarchief. PLAN+ ontwikkelde een strakke methodologie die uw analoog archief beschikbaar stelt via een eenvoudige muisklik.

DRA PRO

Digitalisatie_3a.png

1. Scannen

De dossiers worden in bulk gescand. Voor deze opgave werken we samen met uitgeverij Vanden Broele.

 

Algoritmes (machine-learning) zorgen ervoor dat een beslissing, een beroep, een advies, … herkend worden en digitaal in submappen worden opgedeeld. Er wordt een accuraatheid van 98% bereikt, wat efficiënter is dan een menselijke opschoning van het dossier.

Uitgeverij Vanden Broele zorgt voor een snelle scan van de dossiers zodat u deze niet lang hoeft te missen. De gescande dossiers worden terug naar het archief gebracht.

2. Archiveren

Digitalisatie_5a.png
Digitalisatie_2a.png

3. Geo-refereren

De digitale dossiers worden gegeorefereerd op perceelniveau en worden ingegeven in uw huidige stedenbouwkundige software.

4. Koppelen

Het digitaal dossier wordt gekoppeld aan uw huidige stedenbouwkundige software. Het resultaat is een Digitaal Raadpleegbaar Archief (D.R.A.) dat in enkele seconden geraadpleegd kan worden aan het loket of bij de beoordeling van de omgevingsaanvragen.

 

Het plan en de voorschriften zijn gelinkt aan het perceel zodat deze direct zichtbaar zijn. De informatie is bijgevolg makkelijk te delen en te analyseren.

Digitalisatie_4a.png

[PLAN+] CONTACT

Een Plan Plusser om uw archief te digitaliseren?

Wij staan voor u klaar.

Thanks! Message sent.

bottom of page