top of page

Dilbeek - Bijgaardenhof

Typeopdracht: PLAN+ ontwerpt

Opdrachtgever: gemeente Dilbeek

Ligging: Groot Bijgaarden

Opdracht: Opmaak van het RUP Bijgaardenhof

Uitvoering: 2016 - 2017

Projectleiding: Dirk De Loecker

Teamleden: Jörgen Van der Aa

Intergenerationeel wonen


PLAN+ werd gevraagd een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken met het oog op de herontwikkeling van de voormalige bedrijfssite van Makady.


In een eerste fase werd een masterplan opgemaakt door het onderzoeksbureau Spacelab. Dit masterplan werd voorgesteld aan een zo breed mogelijk publiek (de buurt, Gecoro, politieke fracties, seniorenraad, ...). Op basis van dit publiek debat werd het masterplan bijgesteld, zonder de ruimtelijke kwaliteit ervan te verwaarlozen. Het masterplan werd 'ver-RUP-t' tot een innovatief bestemmingsplan en bijhorende stedenbouwkundige voorschriften. Met een laagdrempelige infomarkt tijdens het openbaar onderzoek konden veel vragen individueel beantwoord worden.



Ontwikkelaar Imoya geeft het RUP Bijgaardenhof een concrete invulling als project voor levensloopbestendig wonen, met de naam Livita. In augustus 2022 is PLAN+ in gesprek gegaan met Philip Borremans van Imoya en met Ludo Leuwers en Jelke Benoot van OSK-AR architecten, om te polsen hoe zij aan de slag zijn gegaan met de voorschriften uit het RUP. Lees hier het interview. - Op het moment van het gesprek is Livita in vergunningsfase.


[PLAN+] CONTACT

Nog bijkomende vragen?
We staan klaar om het gesprek aan te gaan...

Bedankt, we nemen zsm contact!

Telefonisch:

02/532 23 32

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page