top of page

Harelbeke - Nebim

Typeopdracht: PLAN+ ontwerpt

Opdrachtgever: BROCAP nv

Ligging: Gemeente Harelbeke

Opdracht: Masterplan De Stip - Brownfield reconversieproject

Uitvoering: augustus 2016

Projectleiding: Dirk De Loecker

Teamleden: Jörgen Van der Aa, Ester Vanderstraeten

Een inspirerend programma


In het centrum van Harelbeke, langs de Deerlijksesteenweg ligt de Nebim-site die bestaat uit één bedrijf dat zich voornamelijk concentreert op het onderhoud en herstel van Volvo-wagens. Het terrein is een brownfield en vormt vandaag een "industrie-eiland" tussen tal van andere bestemmingen.


PLAN+ werd gevraagd om een ontwerpend onderzoek te voeren voor de herontwikkeling van de site, om vervolgens te kunnen herwerken in een RUP.


De site wordt onderverdeeld in verschillende bouwvelden. Aan de Deerlijksesteenweg wordt de bestaande bebouwing afgewerkt. Achteraan wordt voorzien in bedrijfsverzamelgebouwen. Om een kwalitatieve overgang tussen het wonen en de achterliggende bedrijvigheid te realiseren wordt geopteerd voor huisnijverheid. Ook wordt geopteerd het bedrijfsverkeer gescheiden gehouden van het woonverkeer en het zacht verkeer. Het groen wordt binnengetrokken in de site door het toevoegen van een semipublieke tuin voor de huisnijverheid en door het aanleggen van buffergroen ten opzichte van de aangrenzende spoorlijn.


PLAN+ heeft inspiratie gegeven aan de betrokkenen om de site om te bouwen tot een multifunctionele woon- en werkomgeving. Er ontstaat een inspirerend programma dat zich inpast in de omliggende ruimte en dat de site omvormt tot een leefbare omgeving![PLAN+] CONTACT

Nog bijkomende vragen?
We staan klaar om het gesprek aan te gaan...

Bedankt, we nemen zsm contact!

Telefonisch:

02/532 23 32

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page